logo

Актуелности

Штрајкачи пуштени у круг "Керамике"

Игра живаца између штрајкача "Керамике" и руководства фирме наставила се и данас. Повод данашњег окупљање испред зграде општине Младеновац била је одлука руководства да забрани улазак у круг фирме делу радника који су у штрајку.

Са основним захтевом да им се омогући улазак у фабрику, делегација штрајкачког одбора данас се обратила за посредовање руководству општине Младеновац. Петочлану групу штрајкачког одбора примили су Милош Стојановић, заменик председника општине, Зоран Милетић, помоћник председника за социјалну заштиту и Николина Ђорђевић, заменик општинском јавног правобраниоца.

Милош Стојановић је поновио да руковдство општине и даље стоји на страни радника и да се у оквиру својих овлашћења залаже за превазилажење проблема. Стојановић је напоменуо да општине нема никаква овлашћења да се меша у пословање приватних фирми, али да ће учинити све у границама својим могућности да се текући проблеми између две стране у "Керамици" реше.

Након договора са штрајкачким одбором, представници општине су отишли у "Керамику" где их је примила Јаворка Јанковић, генерални директор "Керамике". После краћег разговора саговорници су се сложили да је у интересу и радника "Керамике" и власника фирме али и руководства општине да се радници врате на посао.

У разговору између генералног директора и представника општине договорено је да се свим радницима који штрајкују дозволи улазак у круг фрабрике, да се свима у складу са законом исплати превоз за септембар и да је руководство спремно да настави преговоре у току ове недеље, по повратку власника Данаила Колова. Такође, договорено је да представници општине сутра одрже разговор са руководством, а после тога и са штрајкачким одбором.

После изласка са разговора са руководством "Керамике", Милош Стојановић се обратио окупљеним радницима уз апел радницима да се упркос незадовољству уздрже од изазивања инцидената.

– Договор морате да направите. Не смете да правите инциденте. Сами себе контролишите, ви најбоље знате ко је склон немирима и никоме на одговара да дође до туче. Контролишите једни друге. Тај међу вама који каже да некоме треба разбити главу, знајте да је против вас и да га неко плаћа да тако говори – рекао је Стојановић.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.