Актуелности

Председник општине Младеновац у Санкт Петербургу

Објављено у Актуелности.

 

Политичко – привредна делегација од око сто председника општина, градоначелника и привредника из Србије међу којима је и Дејан Чокић, председник градске општине Младновац, борави у тродневној посети Санкт Петербургу где ће са руским инвеститорима разговарати о улагањима у Србију.

Делегацију предводи председник Скупштине града Јагодине и народни посланик, Драган Марковић Палма, а поред 70 привредника из целе Србије, у делегацији су и градоначелници и председници десетак градова и општина из Србије, међу којима су званичници Новог Пазара, Врања, Београда, Младеновца, Пожаревца, Бачке Тополе, Бачког Петровца, Житорађе, Трстеника, Бора и Ћуприје.

Током посете планирани су састанци са амбасадором Србије у Москви и губернатором лењинградске области. Како је уочи поласка најављено, циљ посете је намера да се успостави ближа веза са руским привредницима и градским властима Санкт Петербурга као и да се пронађу инвеститори за заједничке пројекте.  

Председник Скупштине града Београда, Александар Антић је пре поласка рекао да је ово добра прилика да се открије шта је то што би привукло потенцијалне партнере за улагања у нове привредне зоне.

– Сматрамо да постоји огроман простор за сарадњу и да ниво економских односа може да буде бољи него до сад. За добру и квалитетну економску сарадњу, поред пријатељства, потребни су и интереси обе стране. Наша сарадња је већ снажна на државном нивоу, у енергетици и грађевинској индустрији и желим да подсетим да велики број српских компанија учествује у изградњи великих инфраструктурних објеката у Русисји, укључујући и објекте у Сочију, за предстојеће Зимске олимпијске игре - рекао је Антић.

 

 

 

 

Како нам је рекао Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац, јуче је у Санкт Петербургу одржан састанак са руским привредницима, а тема скупа је био разговор о улагањима руских инвеститора у Србију.