Актуелности

Београд ће заштити Привремени орган

Објављено у Актуелности.

 

Заменик градоначелника града Београда, Андреја Младеновић и чланови Привремног органа ГО Младеновац, одржали су конференцију за штампу поводом намерног паљења приватног аутомобила Предрага Вулиновића, члана Привременог органа.

Владан Глишић, преседник Привременог органа градске општине Младеновац, прочитао је Саопштење за јавност које је усвојене на данашњој ванредној седници Привременог органа. У саопштењу се, између осталог, осуђује чин паљења аутомобила члана Привременог органа, као и јавне и анонимне претење којима су изложени поједнини чланови Привременог органа. Такође, тражи се од надлежних институција да открију починиоце и налогодавце вандалског чина паљења аутомобила Предрага Вулиновића.

Погледајте : ТЕКСТ САОПШТЕЊА

Андреја Младеновић, заменик градоначелника града Београда, најоштрије је осудио ноћашњи вандалски чин паљења аутомобила Предрага Вулиновића, члана Привременог органа градске општине Младеновац.

– Сви чланови Привременог органа су већ више недеља изложени претњама и притисцима од оних који су својим радом и нерадом као и противзаконитим радњама довели општину Младеновац у изузетно тешко стање. Управо због тога је Скупштина града Београда и распустила Скупштину градске општине Младеновац и именовала Привремени орган. Уз пуну подршку свих органа града Београда, Привремени орган  заиста успешно ради протеклих месеци и то је разлог зашто изазивају овакве претње и притиске од оних који су незаконитим радњама довели у питање функционисање општине Младеновац.

Морам да кажем, да ми пред оваквим претњама и пред чином паљења аутомобила члана Привременог органа, нећемо попустити, нити ће нас уплашити. Привремени орган, сви запослени у општини Младеновац, имају пуну подршку свих структура града Београда. Очекујем да ће надлежни органи открити починиоце овог кривичног дела и да ће на тај начин обезбедити пуну безбедност, сигурност и нормалан рад чланова Привременог органа и свих осталих органа општине Младеновац.

Овако нешто нисмо могли да претпоставимо да ће се ово десити у једном цивилизованом друштву и нормалном опхођењу према онима који другачије мисле. Ми овде стојимо са најбољом намером да општина Младеновац почне нормално да функционише. Људи из Привременог органа који су прихватили тежак посао, радили су предано, и на томе им треба одати признање. Међутим, ако дођу у ситуацију да им се пале аутомобили, да им се прети, то је онда један незапамћен притисак у општини Младеновац. Такве случајеве смо имали у неким другим срединама и нисмо могли претпоставити да ће се то десити и нама у граду Београду и градској општини Младеновац.

Ово нас неће поколебати, наставићемо да радимо у интересу грађана Младеновца и град Београд ће дати пуну подршку, сада још већу, у сваком послу Привремног органа. Мислим да је то једини начин да се зауставе они који знају само да пале, уништавају, троше и краду средства свих грађана Младеновца –рекао је Младеновић.

Предраг Вулиновић, члан  Привременог органа, потврдио је да му је посредно прећено, а да су те претње ноћашњим чином преточене у дело.

– Да имао сам претње, претње које сам добијао 21. августа и то сам пријавио у Полицијској станици Младеновац. Колико знам, кривична пријава је овде у младеновачком тужилаштву. Зашто се по њој поступа или не поступа, ја не знам. Претње сам добио посредно, од разрешеног председника општине Младеновац, Дејана Чокића. Данашња мафијашка порука несумњиво има везе са радом Привременог органа.

Све оно што смо затекли и све оно што обелодањујемо на сајту градске општине Младеновац и све оно што радимо до сада, довело је до овакве поруке усмерене целом Привремном органу. Ми нећемо одустати од заступања интереса Младеновчана и законског трошења буџетских средстава. Сигуран сам, из досадашњег искуства, да је ова мафијашка порука везана за мој рад у Привременом органу.

Ово је напад на државу. Нас је именовала Скупштина града Беогада и ја очекујем пуну заштиту од надлежних органа као и да се приведу правди пре свега наручиоци овог чина. Јасно је да се ради о људима који не презају ни од чега и ја ћу тражити од државних органа да додатно обезбеде моју породицу као и да се додатно поведе рачуна о безбедности Привременог органа и свих људи који предано раде свој посао. Лично, мене је највећи страх био да пожар не захвати суседну зграду, али брзом интервенцијом Ватрогасне бригаде спречена је могућа катастрофа – рекао је Вулиновић.

Возило марке "рено лагуна", у власништву Предрага Вулиновића, запаљено је ноћас око 02:00 часа када су комшије приметиле пожар и позвале Ватрогасну службу. Возило се налазило паркирано у приватној гаражи, у дворишту иза зграде у улици Краља Петра Првог бр. 189 у центру Младеновца. Како се претпоставља, извршилац или извшиоци, подметнули су пожар испод предњих гума возила, након чега је ватра захватила цео аутомобил. Од топлотног удара искривљена је метална конструкција гараже, а ватра је оштетила и суседну гаражу. Брзом реакцијом Ватрогасне службе, ватра није захватила резервоар возила као ни суседну стамбену зграду чиме су избегнуте теже последице.