Актуелности

Признања за младеновачке шампионе

Објављено у Актуелности.

 

Градска општина Младеновац организовала је пријем за младеновачке спортисте који су освојили медаље на међународним такмичењима одржаним током 2015. године.

Спортистима су на постигнутим резултатима, афирмацији спорта и промовисању Младеновца на овогодишњим међународним такмичењима честитали чланови Привременог органа Владан Глишић, Наташа Јовановић, Саша Вићентијевић и градски одборник Горан Спасојевић. Младеновачки бронзани, сребрни и златни шампиони симболично су награђени комплетима медаљона "Српске војводе" и "Хероине Великог рата".

Награђени спортисити у екипним и појединачним дисциплинама предложени су од стране Спортског савеза Младеновца док је младеновачке риболовце, учеснике Светског првенства у шаранском риболову, предложио спортски новинар Милосав Влајић.  

Владан Глишић, председник Привременог органа, рекао је да руководству општине Младеновац представља част и задовољство што су на крају године у прилици да угосте наше спортисте који су показали да су међу најбољима на међународним такмичењима. 

– Жеља нам је да оваква окупљања постану традиција. Циљ нам је да врхунски спортисти осете да нису заборављени, а као бивши спортиста, знам колико је задовољство осетити да јавност прати и вреднује ваше резултате и рад.  

Иако је тешко економско стање, трудићемо се да успоставимо планску и системску подршку спорту како би спортисти могли несметано да тренирају и да не долазе у ситуацију да размишљају како ће отпутовати на неко такмичења. За врхунске резулатете најзаслужнији су ваш таленат, упорност и свакодневни тренинзи. Ту, свакако, велике заслуге припадају и вашим тренерима и родитељима без чије подршке не бисте успели. 

Хвала вам што сте данас дошли да поделите успехе са нама, а општина Младеновац ће наставити да помаже развој спорта и спортске резултате. Захваљујем вам се на доприносу афирмацији спорта у граду и желим вам срећну и успешну Нову годину – рекао је Глишић и додао да успеси младеновачких спортиста утичу и на једну лепшу слику о нашем народу, држави и граду.

Честитајући спортистима на изузетним резултатима, Наташа Јовановић, члан Привременог органа, истакла је да ће новогодишњи пријеми спортиста постати традиција општине Младеновац.

– Ово је битно због вас али и како би сваке године јавност видела ко је од младеновачких спортиста осветлао образ нашег града. Пријатно сам изненађена што вас има у оволиком броју и унапред се радујемо вашим успесима у годинама које долазе – рекла је Јовановићева.

Горан Спасојевић, градски одборник, обавестио је присутне спортисте о изради стратегије спорта општине Младеновац у чију израду су укључени врхунски спортисити. Он је рекао да ће стратегијом развоја спорта 2016-2018 бити предвиђена изградња инфаструктуре како би спорт био на далеко вишем нивоу него претходних година. 

 

За освојена трећа места награђени су Марко Антић (Првенство Балкана у каратеу), Јелена Миливојчевић, (Европско регионално првенство и Првнство Балкана у каратеу), Михајло Митровић (Европско регионално првенство у каратеу), Анђела Исидоровић (Првнство Балкана у каратеу), Раде Питулић (Првенство југоисточне Европе у рвању), Урош Гајић (Првенство југоисточне Европе у рвању), Урош Матовић (Првенство југоисточне Европе у рвању), Стефан Цветковић (ФЕД Куп у рвању), Александра Милутиновић (Првнство Балкана у каратеу), Вук Недељковић (стони тенис), Милош Марковић (Светско првенство у шаранском риболову), Добрица Петровић (Светско првенство у шаранском риболову), Милорад Кончар (Светско првенство у шаранском риболову), Тијана Радивојевић (Првнство Балкана у каратеу), 

За друга места на овогодишњим међународним такмичењима награђени су : Милица Милошевић (Међународни трофеј Београда за јуниорке и треће место на Меморијалном митингу "Александар Маринковић"), Милош Тривуновић (Првенство Балкана за ветеране и треће место на Балканској штафети), Весна Адамовић (Првенство југоисточне Европе у рвању), Филип Папић (Првенство југоисточне Европе у рвању), Илија Антић (ФЕД Куп у рвању), Миња Симић (Европско првенство за сениоре). 

За прва места на овогодишњим међународним такмичењима награђени су : Иван Угриновић (Првенство Балкана за ветеране), Клуб ритмичко-спортске гимнастике "МИС" (Екипно такмичење у ритмичкој гимнастици) и Горан Јанићијевић (Отворено првенство Словеније у стоном тенису)