Актуелности

Прати се стање водотокова у Младеновцу

Објављено у Актуелности.

 

Током јучерашњег дана и у ноћи између 9. и 10. марта, Штаб за ванредне ситуације градске општине Младеновац предузео је мере за превенцију од евентуалног плављења насељених подручја у општини Младеновац.

Према речима Владана Глишића, командант Штаба, поступљено је према наредби Градског Штаба за ванредне ситуације о предузимању превентивних мера заштите од елементарних непогода на територији Града Београда.

Стручне службе градске општине Младеновац обишле су критичне тачке на територији општине Младеновац, пре свега на водотоковима, и на основу њиховог извештаја предузете су превентивне мере. Спремљено је 200 џакова са песком и уведен је систем ванредног дежурства у ЈКП "Младеновац".

Извршено је чишћење и отпушавање корита потока Влашка који пролази корз круг фабрике "Кварц", односно запушеног пропуста на државном путу бр. 25, Мали Пожаревац - Младеновац- Топола - Карагујевац (бивши магистрални пут М23).

Такође, извршено је црпљење отпадних вода из дворишта у Карађорђевој улици. Што се тиче житеља стамбених објеката поред реке Луг, тренутно најугроженије локације у општини, спремљен је план за евакуацију и привремени смештај лица, уколико у наредним данима дође до плављења објеката, односно прекида у водоснабдевању и снабдевању електричном енергијом.