logo

Актуелности

Гости из Иванова

 

Поводом прославе Дана општине Младеновац, делегација побратимског руског града Иванова борави у нашем граду. Представнике Иванова данас је угостио Владан Глишић, председник градске општине Младеновац.

У делегацији града Иванова налазе се Сергеј Золкин Олегович, први заменик начелника Управе града Иванова, Николај Бистров Николајевич, председник ивановског савета ветерана и Олга Мурављева Вјачеславовна, директорка Центра за културу "Киноцентар Савременик".

Глишић је поздравио госте из Русије и пожелео им пријатан боравак у Младеновцу. Он је изразио очекивање да ћемо у годинама пред нама још више учврстити сарадњу и пријатељство два града која се неће огледати само у међусобним посетама функционера већ у јачању веза међу самим грађанима као и овдашњих и тамошњих привредника и пољопривредника.

Сергеј Золкин се захвалио на добродшлици и срдачном пријему. Он је рекао да је симболика пријатељства два града утолико већа јер се широм Иванова као и Младеновца данас слави Свети Илија.

- Вама и вашим грађанима честитам Дан општине уз жеље за напредак и развој Младеновца. Град нам се веома допао, овде живе добри и племенити људи слични по менталитету нашим грађанима. Без обзира на политичке структуре које одлазе и долазе, наше пријатељство остаје и наставиће се јер је веома важно за обе стране да унапређујемо наше односе. Руси немају у другим земљама тако добрих пријатеља као овде и то изузетно ценимо. Жеља нам је да заједно учинимо све што можемо како би наши народи боље живели - рекао је Золкин.

Споразум о сарадњи између наше општине и руског града Иваново потписан је 2012. године. Документом се предвиђа успостављање сарадње културних, научних и образовних институција у жељи да се развијају и обогаћују постојеће историјске, културне и привредне везе између грађана два града и две државе. Градска општина Младеновац и град Иваново ће вршити размену искустава и стручњака у области комуналне инфраструктуре, саобраћаја, одрживог развоја, заштите животне средине, социјалне заштите, привреде и пољопривреде.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.