Актуелности

Представљени програми подршке привредницима

Објављено у Актуелности.

 

Директор Развојне агенције Србије, Жељко Сертић са сарадницима, представили су младеновачким привредницима програме подршке ове агенције намењене микро, малим, средњим предузећима и предузетницима.

Развојна агенција Србије понудила је осам програмских пакета којима се, под одређеним условима, нуде бесповратна средства и то до 70 одсто почетницима у послу, до 50 одсто постојећим фирмама и до 60 одсто организацијама и институцијама.

Међу понуђеним пакетима налазе се програм подршке почетницима за започињање посла, подршка развоју конкурентности, подршка пројектима унапређења економског развоја, програм подршке иновативним предузећима, подршка извозницима, промоција извоза, подршка унапређењу пословања и програм подршке за отварање нових радних места.

Састанку са младеновачким предузетницима присуствовали су представници градске општине Младеновац, јавних предузећа и Националне службе за запошљавање.

Сертић је рекао да овогодишњи програми агенције представљају значајну подршку предузећима.

– Имамо програме на неколико нивоа, од подршке људима који никада нису радили, па затим за постојеће фирме као и за групације предузећа организоване у кластере. Неки програми трају 60 дана, неки до утрошка средстава и то је све објашњено на сајту наше агенције – рекао је Сртић и додао да већ постоји велико интересовање за различите програме.

Председник градске општине Младеновац, Владан Глишић, истакао је да општина Младеновац иако није јединица локалне самоуправе са широким овлашћењима, ради на стварању пословне климе за привлачење инвеститора.

– Прво што сам урадио, поставио сам човека из привреде за мог помоћника, а то је господин Микан Миросавић који је задужен за привреду. Такође, још један озбиљан привредник, господин Драган Вукадиновић је председник општинске Скупштине. Као одговорни људи желимо да направимо квалитетан контакт између наше општине и народног посланика госпође Наташе Јовановић са свима вама и желимо да заједнички радимо на привредном развоју – рекао је Глишић.