Актуелности

Државни секретар посетио Дом здравља

Објављено у Актуелности.

 

 

Професор др Берислав Векић, државни секретар Министарства здравља боравио је у радној посети Дому здравља где је са руководство ове установе разговарао о могућностима за унапређење квалитета здравствених услуга.

Државни секретар Вемић, председник градске општине Младеновац, Владан Глишић и народна посланица Наташа Јовановић, обишли су све службе младеновачког Дома здравља. Одржан је проширени колегијум са руководством Дома здравља и Специјалне болнице за интерне болести како би се размотрили проблеми са којима се грађани Младеновца суочавају приликом здравственог збрињавања.

Сумирајући резултате обиласка Дома здравља, Векић је рекао да одређене гране, као што је кабинет за ултразвучну дијагностику и рендген кабинет раде у доста неусловним просторима и да ће се радити на превазилажењу тог проблема. Не могу да говорим о оценама, могу да кажем да су колеге лекари и медицинске сестре изузетно љубазни и предусетљиви и да чине максималне напоре да пруже што бољу услугу у постојећим условима. Увек сам строг по питању оцењивања, па ћу рећи да хигијена колико год да је добра може да буде и боља, а оно што сви можемо да пружимо је људска, топла реч на пријему пацијената у било који ниво здравствене заштите – рекао је Векић.

Измене два закона, Закона о здравственој заштити и Закона о здравственом осигурању , биће изгласана до краја године чиме ће, према Векићевим речима, коплетан здравствени примарни, секундарни и терцијални сектор бити враћени на јединствен републички ниво.

– Ово ће сигурно омогућити бољу организацију и везу између Специјалне интернистичке болнице и Дома здравља и чак размишљамо о правцу обједињавања те две установе али и о томе да направимо, потенцијално, један нови здравствени центар за територије Младеновца и Сопота.