Актуелности

Дечији фестивал фолклора "Наше коло весело"

Објављено у Актуелности.

altКултурно уметничко друштво "Војвода Јанко Катић 1896" организовало је 8. септембра први дечији фестивал фолклора "Наше коло весело". На фестивалу је наступило преко 200 учесника КУД-ова из Аранђеловца, Смедеревске Паланке, Лазаревца, Љига и Београда.

Домаћин фестивала КУД "Војвода Јанко Катић 1896" из Младеновца наступио је са својих 100 учесника. Деца су одржала заједнички концерт на платоу испред општине Младеновац, а централна манифестација одржана је у сали биоскопа. Председник друштва домаћина, Небојша Матејић, рекао је да су се организатори потрудили да гостима уприличе предавања у школама, посету музеју и манастиру у Црквинама како би осим забаве учесници и нешто научили о Младеновцу.

Фестивал је отворио Владан Глишић, председник градске општине Младеновац.

- Драга децо желим вам добродошлицу у Младеновац и леп боравак у нашем граду. Сигуран сам да ћете овде наћи нове другаре, да ћете се забавити и научити доста ствари једни од других. Градска општина Младеновац је са задовољством подржала овај први дечији фестивал фолклора "Наше коло весело" који организује КУД "Војвода Јанко Катић" и који је ове године окупио преко 200 учесника из шест културно уметничких друштава.

altДраго нам је да смо, поред фестивала у Влашкој и Ковачевцу, добили још један фестивал фолклора који ће се одржавати у Младеновцу и који има лепу перспективу да буде сваке године све већи и богатији јер окупља оне најбоље међу нама, нашу децу.

Захвалио бих се КУД-у "Јанко Катић" јер су нам приредили прави фолклорни празник у којем ће Младеновчани уживати. Свака народна ношња, свака песма и свака игра је по једна засебна прича о нашој Србији и баш зато нема бољих чувара традиције од деце и нема бољег начина од фестивала да младе заинтересујемо за историју земље у којој живе.

Драга децо радујте се заједно сличностима које вас повезују, дружите се и веселите јер сте сада у најлепшем периоду свог живота - рекао је Глишић.

.

alt