logo

Актуелности

Кошење насипа на Лугу

altМеханизација ЈВП "Србијаводе" завршила је кошење насипа на рекама Велики Луг, Милатовица и Мисача.

Два трактора овог предузећа покосили су насипе на територији општине Младеновац, на реци Милатовици, Мисачи и Великом Лугу низводно од ушћа потока Кокорин. Такође, истарупирана је комплетна каналска мрежа у Америћу, Малој Врбици и Међулужју багером који сече растиње и дрвеће пречника до 20 центиметра док су прошле године истарупирани канали у Јагњилу и Рабровцу.

Гордана Дмитријевић Бјеличић, члан Већа градске општине Младеновац задужена за пољопривреду, рекла је да је река Луг, који пролази целом дужином кроз општину Младеновац, у надлежности одржавања ЈВП "Србијаводе" са којим општина има одличну сарадњу.

- Ово предузеће је прошле године, први пут после осам година, урадило чишћење корита, а ове године је урађено и стално одржавање насипа на Лугу. Иако и сада има шибља у кориту ради се малој количини која не сречава ток реке. Имамо одличну сарадњу са ЈВП "Србијаводе" јер смо ушли у њихов програм редовног одржавања. Поред река Луг очишћена је од шибља и дрвећа Милатовица и Мисача. Надам се да ћемо овим темпом сваке године урадити довољно посла да би имали чисте и проходне све водотокове у Младеновцу. Такође, и са предузећем "Београдводе" имамо изванредну сарадњу. Ове године је очишћењно преко осам километара токова Кокорина, Смрдана и осталих потока и речица који су правили проблема становништву приликом обилнијих падавина. Ми смо овом предузећу доставили наш план и очекујем да ћем и следеће године наставити са чишћење - рекла је Димитријевић Бјеличић.

altalt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.