Актуелности

Спорт брише границе

Објављено у Актуелности.

altНа приредби "Спорт за све - игре без граница" одржаној у Спортском центру малишани из младеновачких основних школа и Дневног боравка за младе са сметњама у развоју уживали су у разним спортским активностима.

Спортску манифестацију је организовао Спортски савез особа са инвалидитетом Београда као јединствени догађај који има за циљ да суграђанима са инвалидитетом приближи и учини доступним сво богатство спортских садржаја како би и тиме постали равноправни део наше заједнице. Одржавање ове манифестација подржала је градска општина Младеновац као и бројне институције и организације.

Данашње спортско дружење окупило је преко 100 суграђана са инвалидитетом, деце и младих свих узраста и врста инвалидитета чланове организација и удружења која окупљају ову популацију, децу из предшколске и неколико школских установа, кориснике установа као што је Дневни боравак и друге учеснике из области дечје, социјалне и здравствене заштите.

Манифестацију је отворио Горан Спасојевић, члан Већа градска општине Младеновац задужен за спорт. Он се захвалио свима који су учествовали у данашњој спортском манифестацији.

alt- Част ми је и задовољство да вас поздравим у име градске општине Младеновац и да се захвалим свима који су нам омогућили да имамо једно сјајно спортско такмичење. Хвала свима и желим да данас победе најбољи, а биће најбољи сви који данас учествују у овом такмичењу.

Снежана Живанић, руководилац Дневног боравка за децу и омладину са сметњама у развоју, захвалила се свим институцијама које су отворила врата за активности деце са посебним потребама.

- Различитост некада значи оплеменити људе око себе. Деца са посебним потребама не могу нешто што могу вршњаци њиховог узраста и зато смо сви ту да они који могу помогну другарима који не могу. Ово није само час толеранције већ и час дивног људског осећаја зато што сте добили прилику да се развијате као своји вршњаци. Надам се да ће ова манифестација имати традиционални карактер - рекла је Живанићева.

Веља Кнежевић из Спортског савеза особа са инвалидитетом Београда нагласио је да порука која се шаље са овог места има велики значај. Он је обећао да ће уз помоћ општине Младеновац ова организација омогућити деци са посебним потребама разне спортске активности током целе године.

altaltalt