Актуелности

Изложба пчелињих производа и здраве хране у петак и суботу у градском парку, манифестација "Играле се делије" у суботу у Великој Иванчи

Објављено у Актуелности.

"Један од најзначајнијих догађаја биће завршница пројекта ,,Из Младеновца за Србију" који ће бити организован 25. и 26. септембра у Градском парку, првог дана од 9 до 17 сати, а другог дана, у суботу, од 9 до 15 сати. Гости манифестације биће делегација из општине Пале из Републике Српске где смо ми радили презентацију пројекта ,,Из Младеновца за Србију". Они ће представити своју туристичку понуду што ће представљати изузетну прилику за љубитеље туризма да се информишу о понудама и туристичком потенцијалу Пала", рекао је на данашњој конференцији за новинаре Зоран Јоцић, члан општинског Већа задужен за културу.

Пројекат "Из Младеновца за Србију" је резултат међуресорне сарадње пољопривреде, кутуре и туризма и има за циљ да охрабри и економски оснажи жене са села да своје пољопривредне производе прераде у кућним условима на традиционалан начин и изнесу их на тржиште.

На дводневној манифестацији у Градском парку Младеновчаним и гостима Младеновца биће понуђени пекмез, џем, слатко, компот, сируп, сушено воће, ајвар, корнишони, сок од парадајза, кечап, ликери, док ће мед и друге пчелиње производе изложити младеновачки пчелари, чланови Друштва пчелара 2Космај"€.

Свечани део манифестације биће организован у Градском парку у петак, 25. септембра у 12 сати, а у културно уметничком програму учествоваће КУД ,,Војвода Јанко Катић".

Организатори програма су Градска општина Младеновац, Удружење "Од предака за будућност" и Друштво пчелара "Космај".

Овогодишња манифестација ,,Играле се делије", која се већ шесту годину за редом одржава у Великој Иванчи у част песника Милорада петровића Сељанчице, биће одржана 26.септембра од 17 сати у порти цркве Светог Великомученика Димитрија, као и у школском дворишту у Великој Иванчи.

Изложба академског сликара и графичара Зорана Филе под називом ,,Имагинација за лаку ноћ", у организацији Удружења "Камени ратник", биће представљена 28.септембра од 19 сати у галерији у улици Михаила Миловановића број 29.