Актуелности

Изградња гасификационе мреже у Дубони

Датум: . Објављено у Актуелности.

 

На територији општине Младеновац изграђено је око 40 километара дистрибутивног гасовода и више од 250 километара гасификационе мреже. Радови се тренутно изводе у Месној заједници Дубона.

,,До сада су изведени радови на изградњи челичне дистрибутивне гасоводне мреже од 16 бара, у дужини од 45 километара и око 280 километара полиетиленске мреже за домаћинства и мање индустријске потрошаче. Овај гасовод покрива Велику Крсну, Дубону, Шепшин и Влашку”, рекао је Горан Мијатовић, одговорни извођач радова на изградњи дистрибутивног челичног гасовода.

“Од извођача радова добио сам гаранцију да ће се у овој и 2021. години радити на осам до десет гасификационих станица и да ће сви тенхнички радови бити завршени следеће године, што значи да се већ почетком 2022.године, када се створе технички услови, односно изврши провера целокупне мреже и гасификационе станице, кренути и са дистрибуцијом гаса. Инвеститор је ЈП ,,Србија гас", а извођач радова фирма ,,ДМ Инвест". Општина Младеновац је учествовала на конкурсу са својим пројкетом гасификације и изградње гасификационе мреже и очекујемо да се цела мрежа завршена до краја 2021.године", рекао је председник Градске општине Младеновац, Владан Глишић приликом обиласка радова.

Gasdubona1
Gasdubona2
Gasdubona3
Gasdubona4
Gasdubona5