logo

Актуелности

До посла уз програм "Запошљавање и миграција младих"

До посла уз програм "Запошљавање и миграција младих"Руководиоци Програма Уједнињених нација за развој (УНДП) преко које се спроводи пројекат "Запошљавање и миграција младих" обавили су крајем прошле године процену општинских савета у јужно - бачком, пчињском и београдском округу. На процени је био и Савет за запошљавање општине Младеновац, а у одговору који је стигао на адресу Јасминке Прокић, Помоћника председника општине, између осталог, наводи се следеће :

"... Велико ми је задовољство да вас обавестим да је Савет за запошљавање општине Младеновац препознат као савет који има адекватне капацитете и препоручен је да кроз овај пројекат добије даљу подршку како би дефинисао приоритетне групе младих људи и дао препоруке за њихово укључивање у активне мере запошљавања које се нуде кроз Фонд за запошљавање младих, а који је основан у оквиру порјекта..." - Ирма Лутовац, Национални пројектни саветник.

Иначе, како би се број незапослених смањио а послодавци добили жељене раднике ове године почиње програм Запошљавање и миграција младих. Програм се финансира из фонда који су заједнички основали Влада Србије и шпански Фонд за остваривање миленијумских циљева развоја. Све то је под окриљем Заједничког програма агенција Уједињених нација.

За програм је издвојено 3.8 милиона долара, а њиме су обухваћена незапослена лица са списка филијала у Београду, Новом Саду и Врању. Око 3.000 младих старости до 30 година биће у прилици да кроз обуку стекну нове радне вештине и запослење.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.