Актуелности

У Младеновцу прву дозу вакцине примило дванаест хиљада људи, а ревакцинисано осам хиљада

Објављено у Актуелности.

 Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић обишао је данас пункт за вакцинацију у Месној заједници Јагњило у општини Младеновац. Како је том приликом прецизирао, на територији ове месне заједнице постоје два стална простора за вакцинацију и три мобилна пункта.

– У Младеновцу је дванаест хиљада људи добило прву дозу вакцине, а више од осам хиљада људи је ревакцинисано, не рачунајући оне Младеновчане који су то учинили у граду. Задовољан сам одзивом грађана – навео је Радојичић.
 
Још једном је апеловао на грађане да се вакцинишу како би заштитили и себе и друге.
 
Када је реч о овој општини, Радојичић је прецизирао да на територији сваке од 24 месних заједница, колико их има, постоје актуелни пројекти, а основни циљ јесте унапређивање квалитета живота грађана на локалном нивоу.
 
– Важнији пројекат у Младеновцу јесте и даљи развој „рециклажног дворишта” и трансфер центра, чиме ће се санирати „дивља” депонија и у оквиру пројекта Винче третман отпада са територије ове општине – казао је Радојичић.
Младеновчане очекује и нови простор за библиотеку, ново обданиште од 700 квадрата у вредности 147 милиона динара за смештај 108 деце, унапређивање ауто-теретне станице, три мање фабрике за прераду отпадних вода и једна велика, решавање проблема канализације, прецизирао је Радојичић.
 
– При крају смо циклуса обиласка градских и приградских општина и њихови челници показали су бројне иницијативе и велико интересовање за сарадњу и договор са Градом, а све у корист грађана јер једино на овај начин заједно можемо да решавамо проблеме – поручио је Радојичић.
Председник општине Младеновац Владан Глишић захвалио је Граду Београду и градоначелнику на подршци и броју додељених вакцина тој општини.
 
– Вакцина има довољно, а до сада је утрошено око 20 хиљада доза. Наставићемо да информишемо суграђане путем кол-центра, али и да организујемо вакциналне пунктове у сарадњи са Домом здравља – истакао је Глишић.
Цела општина Младеновац има 17 пунктова за вакцинацију становништва, прецизирала је вршилац дужности директора Дома здравља „Младеновац” Душица Миловановић.
 
Истакла је да је велико интересовање грађана за вакцинацију и додала да тренутно махом долазе људи који се нису пријавили путем еУправе.
 
– До сада је у општини Младеновац вакцинисано око 28 одсто пунолетног становништва. Посета градоначелник Радојичића јесте велики подстрек у спровођењу даље вакцинације, коју реализујемо са Општином и уз велику помоћ њихових волонтера – навела је Миловановићева.
Radoicic1
Radoicic10
Radoicic2
Radoicic3
Radoicic4
Radoicic5
Radoicic6
Radoicic7
Radoicic8
Radoicic9