Актуелности

Потписан Споразум о реализацији програма активне политике запошљавања

Објављено у Актуелности.

 

У Малој сали општине организовано је потписивање Споразума о реализацији програма и мера активне политике запошљавања између Градске општине Младеновац и Националне службе за запошљавање, Филијале за град Београд. Споразум су потписали председник Градске општине Младеновац Владан Глишић и заменик директора Филијале Београд Синиша Кнежевић. Догађају су присуствовали Весна Живковић-Костић, начелнице Одељења за програме запошљавања и предузетништво, Жељко Селимовић, саветник и координатор испоставе у Младеновцу и Дејан Ивковић, члана Већа Градске општине Младеновац.

Споразум подразумева да ће Национална слућба за запошљавање, Филијала Београд, пружити техничку подршку у реализацији јавних радова за 21 незапослено лице из категорије теже запошљивих особа. Лица ће бити ангажована на јавним радовима у трајању од 4 месеца (максимум), како је речено, највероватније у Спортском центру ,,Љубомир Ивановић-Геџа" и ЈКП ,,Младеновац", по објављеном конкурсу. Целокупна вредност износи 3.032.800 динара и финансира се из буџета градске општине Младеновац.

Поред лица на која се односи овај Споразум, већ је потписан Споразум о уређивању међусобних права и обавеза у реализацији мера активне политике запошљавања за 2021. годину за организовање спровођења јавних радова на којима се ангажују незапослене особе са инвалидитетом.

ЈКП ,,Младеновац" је конкурисало за 3 особе са инвалидитетом и Спортски центар такође за 3 особе. За реализацију мера на којима су ангажоване особе са инвалидитетом обезбеђена су средства у укупном износу од 984.000 динара, од чега Градска општина Младеновац учествује са 563.200 динара, а Национална служба за запошљавање са 420.800 динара.

Председник Градске општине Младеновац, Владан Глишић, истакао је значај потписивања Споразума за запошљавање теже запошљивих лица у нашој општини нагласивши да је издвојено више од 3 милиона динара за овај пројекат помоћу којег ће се запослити 21 суграђанин са листе незапослених.

"Општина ће у наредним годинама покушати да повећа издвајања за запошљавање незапослених лица. Имамо одличну и континуирану сарадњу са Националном службом за запошљавање и овом приликом желим да се захвалим Филијали за град Београд на до сада успешно реализованим пројектима запошљавања", додао је Глишић.

Синиша Кнежевић, заменик директора Филијале за град Београд, похвалио је сарадњу са општином Младеновац и истакао да је Младеновац перјаница у граду Београду по питању програма запошљавања и издвојеним средствима за реализацију таквих програма.

Sporazumnsz1
Sporazumnsz2
Sporazumnsz3
Sporazumnsz4
Sporazumnsz5
Sporazumnsz6