Актуелности

Радни састанак са директорима основних школа

Објављено у Актуелности.

 

Поводом предстојећег почетка нове школске године, председник Градске општине Младеновац Владан Глишић и члан општинског Већа Дејан Степановић, одржали су радни састанак са директорима младеновачких основних школа.

Глишић је позвао родитеље деце која ће од школске 2021/22. године похађати први и други разред јавних основних школа на територији града Београда да се пријаве на Јавни позив за доделу бесповратних новчаних средстава у висини основног пакета штампаних уџбеника за први и други разред и то за предмете математика, српски језик односно матерњи језик, свет око нас и страни језик као обавезан предмет.

Глишић је такође позвао директоре да организују пријаву за новчана средства преко портала или преко секретара школа. Такође је рекао да ће општина Младеновац, уколико буде потребе, обезбедити средства за помоћ школама у нашој општини.

Директори младеновачких основних школа су оценили да спремно улазе у нову школску годину, уз придржавање свих епидемиолошких мера. Истакли су значај добре сарадње са општином и захвалили се на континуираној подршци коју имају од локалне самоуправе. Такође, навели су приоритете шта је неопходно урадити у наредном периоду како би се у школама додатно унапредили услови за похађање наставе.

Подсетимо, рок за пријављивање ма Јавни позив за доделу бесповратних новчаних средстава је до 30. септембра 2021. године, до када ће право да се пријаве на Јавни позив за доделу бесповратних новчаних средстава имати сви родитељи, односно други законски заступници деце уписане у први и други разред јавних основних школа за школску 2021/2022. на територији града Београда, осим ученика који су већ добили бесплатне уџбенике по програму Министарства просвете, науке и технолошког развоја РС за школску 2021/22. годину.

Rsastdirekt1
Rsastdirekt2
Rsastdirekt3
Rsastdirekt4