Актуелности

Поводом Пројекта "Оснажене - уједињене" одржан састанак са удружењем "ОКО"

Објављено у Актуелности.

 

Представници Центра за заштиту људских и мањинских права и вредности „ОКО“ презентовали су на састанку са представницама Градске општине Младеновац пројекат „Оснажене – Уједињене“, који је намењен оснаживању жена са села за активно учешће у јавном животу локалне заједнице кроз већу заступљеност у свим сферама друштва.

Састанак је одржан на иницијативу те младеновачке организације, а испред Градске општине Младеновац присуствовале су Гордана Димитријевић-Бјеличић, председница Скупштине, Сузана Васић, чланица Већа и Јелица Гигов, председница Комисије за родну равноправност.

Представници Центра „ОКО“ су истакли да је неопходно укључивање жена са села у креирање локалних политика и процесима доношења одлука имајући у виду да нису у довољној мери заступљене у управљачким структурама на нивоу сеоских месних заједница.

У том смислу, како су навели, потребно је радити на унапређењу родне равноправности и капацитета жена са села у области грађанског активизма, што је и један од циљева овог пројекта.

Представнице Градске општине Младеновац пружиле су подрушку пројекту и истакле да жене са села имају значајну улогу и потенцијал за развој села, те да је њихово активно учешће у креирању локалних политика од велике важности.

Навеле су да општина Младеновац посебну пажњу посвећује економском оснаживању жена са села и додале да је овај пројекат такође битан за локалну заједницу како би се додатно унапредио положај жена из сеоских месних заједница.

Удружење „ОКО“ пројекат „Оснажене – Уједињене“ реализује уз подршку Балканског фонда за демократију, пројекта Немачког Маршаловог фонда Сједињених Држава и УСАИД.

Sastanakoko1
Sastanakoko2
Sastanakoko3
Sastanakoko4