Друштво

Младеновац на сајму туризма

Објављено у Друштво.

Младеновац на сајму туризма Туристичка организација Младеновца је крајем прошлог месеца на међународном сајму туризма у Београду представила туристичке потенцијале и понуду наше општине – Младеновачки туристички адути представљени су на штанду "Београд су људи", на којем је посетиоцима изложена свеукупна туристичка понуда српске престонице. Иначе, на поменутом штанду су били понуђени развојни потенцијали Београда везани за здравствени туризам, кандидатура Београда за европску престоницу културе 2020. године, али и доступност града за особе са инвалидитетом, као и презентација путем интернета. Београд је представљен и града спорта и конгресног туризма.

Ове године посебна пажња је посвећена категоризацији приватног смештаја како би се заинтересованим лицима олакшао поступак да започну мали бизнис.

Што се тиче наше општине посетиоци су све време могли да преко великог екрана прате понуду туристичких потенцијала Градске општине Младеновац, као и комплетну презентацију Ловачког удружења "Варовнице", изузетно професионално урађену и која је привукла доста пажње.

Гостима сајма је дељена публикација "Младеновац", флајер и видео презентација Ловачког удружења "Варовнице", и флајери са угоститељском понудом Младеновца. На штанду Туристичке организације Београда представљени су потенцијали здравственог туризма Београда, где је презентована младеновачка "Селтерс" бања.

У малој сали Београдског сајма 26. фебруара у организацији Туристичке организације Младеновца, одржана је презентација под слоганом "Чувамо и ловимо" где је Владислав Милојевић, председник ЛУ "Варовнице" представио предивне терене овог удружења на падинама Космаја.

– Лов је активност која подразумева много различитих ангажовања пре самог чина лова, обилазак терена, зимска прехрана дивљачи, изградња ловних објеката. Сам лов је само 20 посто активности сваког ловца љубитеља природе – рекао је Милојевић.

Ове године на Међународном сајму туризма учествовало је око 900 излагача, најпознатије домаће и стране туристичке агенције, хотелски ланци, осигуравајуће куће и остале међународне и локалне организације.