logo

Култура

Мурали на Спортском центру

Четврти је дан како двадесет петоро наших суграђана, свакодневно, осликавају фасаду Спортског центра, а по завршетку радова, преко стотину квадрата биће украшено муралима младих уметника.

Представници градске општине Младеновац која је уз Спортски центар покровитељ ове акције, обишли су синоћ младе уметнике који осликавају зидове Спортског центра. Како нам је рекла Сандра Тагић, члан Савета "Ликовне колоније", идеја о муралима настала је у главама два момка, Стефана Перовића и Стефана Радишића, који су као учесници "Ликовне колоније" желели да свом граду уместо слике оставе мурале на зиду.

– Када су њих двојица почели да раде мурале, један на улазу у биоскоп, а други овде на Спортском центру, придружила су им се и друга деца, млади уметници који су донели своје скице и тренутно њих 25 раде на Спортском центру. То су деца из Младеновца старости од шестог разреда до студената уметности. Ево, већ неколико дана, чак и ноћу под рефлекторима, радимо у фантастичној атмосфери и јако добрим условима. Необично је лепо што нас стално обилазе пролазници и станари из оближњих зграда да виде докле смо стигли.
Иначе, Спортски центар нам је изашао у сусрет и доста помогао да ова идеја заживи. Помогли су нам у материјалу, а како су нам рекли у Спортском центру ове слике биће и ноћу под рефлекторима – рекла је Тагићева и додала да би до следеће недеље радови требало да буду готови.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.