logo

Култура

Пријем за учеснике Фестивала Ромског фолклора

Пријем за учеснике Фестивала Ромског фолклораПредседставнике Културно – уметничких друштава из Бора, Крушевца и Пирота у име Градске општине Младеновац угостила је у суботу Јасминка Прокић, помоћник председника општине. Гости су имали прилику да размене међусобна искуства али и проблеме са којима се сусрећу у свом раду. Након пријема, фолклорне групе су прошетале од биоскопа до трга, где су Младеновчанима показали само део свог умећа у игри и песми која је настављена у сали биоскопа. Домаћин и организатор фестивала било је КУД "Романо Ило" из Младеновца.

Пожелевши добродошлицу гостима у Младеновац, Јасминка Прокић рекла је да се сарадња између локалне самоуправе и ромских организација у Младеновцу не одвија на "лепе очи" већ према предложеним пројектима.

– Надам се да ћемо и даље имати овако добру сарадњу на нивоу пројеката који су веома добри, а данашњи фестивал је управо један од тих пројеката. Жеља нам је да сачувамо Ромску културну баштину што је велика ствар у коју треба улагати. Културно наслеђе Рома је можда и најживописнији део, како у музичком тако и у плесном делу, нашег националног идентитета. То је нешто што морамо да подржимо, што је наша обавеза и задовољство истовремено, а ја се надам да је и у осталим градовима слично – рекла је Прокићева.

Представници учесника фестивала су се сложили да одрже хуманитарне концерте за ромску децу којој је потребна лекарска помоћ.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.