logo

Образовање

Свети Сава прослављен у школама

Дан првог српског просветитеља, Савиндан, обележен је јуче у свим младеновачким школама. Домаћин славе у основној школи "Момчило Живојиновић" био је Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац.

Пред ученицима, учитељима, наставницима и многобројним гостима, јуче је у ОШ "Момчило Живојиновић" прослављена школска слава Свети Сава. Традиција да се пригодним програмом и сечењем колача обележи овај празник испоштвована је и ове године.

Домаћин славе, Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац, рекао је да му чини част што је домаћин у једној од највећих школа у Србији.

– Морам свима да кажем да сви будући домаћини славе морају то да схвате као привилегију, а ово је уједно и прилика да честититамо Предшколској установи "Јелица Обрадовић" на добијању "Светосавске награде" – рекао је Чокић.

Весна Влајић, директорка ОШ "Момчило Живојиновић", рекла је да ће Србија заиста имати будућност онога тренутка када сви буду схватили да су школе домови будућности.

– Светосавље схватамо у ширем смислу, не само као веру или образовање, већа као мисију да од наше деце направимо људе који ће ценити праве вредности. Који ће радити за друге и у томе пронаћи свој мир и задовољство – рекла је Влајићева и поздравила будућег домаћина славе, Зорана Милетића, помоћника председника општине Младеновац.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.