Пољопривреда

Почео пријем захтева за дизел

Објављено у Пољопривреда.

Ове недеље почео је пријем захтева за регресирани дизел за регистрована пољопривредна газдинства. Право на регресирање имају носиоци породичног пољопривредног газдинства  чије је газдинство уписано у регистар пољопривредних газдинстава.

Регресирање дизела пољопривредници могу остварити на било којој од 323 објеката НИС-ових пумпиу Србији. У Младеновцу то су пумпе на Драпшину и Селтресу.

Пољопривредници узимају фискални рачун у временском периоду од 15.09.2012. до 15.11.2012. на којем мора бити укуцан и одштампан број пољопривредног газдинства. На полеђини фискалног рачуна овлашћени дистрибутер ставља печат, свој потпис и број пољопривредног газдинства, а носилац пољопривредног газдинства свој потпис.

У случају грешке, на рачуну она се исправља само уз оверу печатом радника пумпе. Влада регресира 40 литара по хетктару обрадиве површине.

Дизел гориво Д-2, за јесење радове у пољопривреди у 2012. години регресира се у висини од 72,97 динара по литру, а евродизел   59,07 динара по литру. За евродизел подносилац доставља и фотокопију саобраћајне дозволе на своје име или уговора о коришћењу те машине са саобраћајном дозволом.

Захтеви се могу поднети најкасније до 22.11.2012. године у Управи за трезор, експозитури у Младеновцу, Краља Александра Обреновића 72 (стара зграда СДК). Физичко лице захтев за регрес може поднети само једанпут. Уредба и примерак захтева могу се преузети

ОВДЕ