logo

Пољопривреда

Сутра изложба сименталки

Сутра изложба сименталкиТрадиционална 17. регионална изложба говеда сименталске расе одржаће се 12. септембра на Сточној пијаци у Младеновцу у организацији Пољопривредне службе "Космај". Пријављено је 118 грла са територија општина Младеновац, Сопот и Барајево. Оцењивање грла у категоријама крава, првотелки и јуница почеће у 10 часова, а од 13.00 до 13.30 биће додељене награде најуспешнијим одгајивачима.

Циљ организовања ове изложбе под покровитељством Општине Младеновац, Града Београда и Министарства пољопривреде је унапређење говедарства, побољшање расног састава говеда, већa производњa млека и меса по грлу, повећање интересовања код младих пољопривредника за бављење овом граном пољопривреде, као и размена искустава.

– Изложба се налази у међународном каталогу изложби ове врсте у Европи, а на њој ће бити присутни представници међународног удружења одгајивача говеда сименталске расе. Подручје Младеновца је једно од најквалитетнијих за гајење ове врсте говеда, а Секретаријат за привреду је за ову изложбу издвојио 500.000 динара − рекла је Станија Вишекруна, заменица градског секретара за привреду.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.