logo

Спорт

Повратак отписаних

Повратак отписанихПред старт првенства Српске лиге "Београд" многи су унапред отписали ОФК Младеновац предвиђајући да градским лигаш нема ни промил шансе да остане члан српсколигашког друштва. Међутим, после јесењег дела такмичења, високим пласманом, срчаном и добром игром момци са Селтерса разуверили су скептике.

Уочи почетка сезоне градски клуб је кренуо са "хронично" празном касом. Стратегија дакле није могла да се прави на куповини играча који би чинили окосницу тима. Зато је руководство клуба вратило већину младих играча који су играли за околне тимове и њима придодало дечаке из омладинског и кадетског погона створивши тако најмлађу екипу у лиги. Ова екипа после јесењег дела првенства и 15 одиграних утакмица заузела је шесто место са 6 победа, 4 ремија и 5 пораза уз гол разлику 14:13.

Тренер плавих, Иван Бујагић , каже да су многи у граду предвиђали брзи слом и последње место.

− Кад су на почетку припрема видели да је наш погон састављен од голобрадих дечака, а гледајући имена осталих чланова Српске лиге, многи у граду су нам предвиђали брзи слом и последње место. Упорним радом, сарадници и ја улили смо момцима потребну дозу самопуздања и они су нам залагањем и трудом на леп начин узвратили. Тако су разуверили многе скептике који су сумњали у њихове квалитете − рекао је Бујагић.

"Скенирајући" учинак појединаца, Бујагић каже да су стандардно добри били Прековић, Пантић и Арсић који су одиграли свих 15 сусрета.

− За њима нису много заостајали ни Стаменковић, М. Арсић и Бојан Младеновић. Нашег голгетера Милорада Перовића, повреда је умногоме омела да пружи још боље партије. Од момака са стране, у саставу имамо Уроша Радишића, Игора Смајлагића и Небојшу Вукмировића, који је добрим играма обезбедио повратак у табор суперлигаша Рада са Бањице.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.