logo

Спорт

Српска лига у штрајку

Српска лига у штрајкуЗбог најављеног штрајка клубова минулог викенда није одиграна већина утакмица првог кола Српске лиге Београд. Једанаест од укупно 16 клубова одлучило је да бојкотује почетак првенства док се актуелно руководство, на челу са Радетом Ђуровићем, у Фудбалском савезу Београда не промени. Бојкот клубова је уследио управо због Ђуровића јер Дорћол, ОФК Жарково, ОФК Младеновац, Палилулац, Хајдук, Ресник, Шумадија, Балкан, Ковачевац, Београд и Синђелић не желе да почну шампионат док актуелни председник ФСБ-а не поднесе оставку. За игру су били расположени само фудбалери Срема из Јакова, Радничког из Обреновца, Сопота, Вождовца и Графичара.

На ванредној седници ФСБ одржаној 29. јула смењен је актуелни Извршни одбор на челу са Ђуровићем, а Драгољуб Поповић, који је на ванредној седници изабран за новог председника ФСБ, каже да су се клубови самостално организовали и одлучили да бојкотом утакмица изразе незадовољство тренутним стањем у савезу без обзира на евентуалне казне.

С друге стране, актуелно руководство не жели да призна резултате са те седнице пошто је, по њима, споран легитимитет већине од 25 делегата који су сазвали и одржали ту ванредну скупштину.

До решења проблема који блокира почетак првенства би могло да дође у петак за када је заказана седница радне скупштине ФСБ којој ће присуствовати представници обе струје, а рад делегата надгледаће и Фудбалски савез Србије. Број 42 скупштинара већ је познат и он неће бити промењен до почетка скупштине.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.