logo

Спорт

Трка кроз Србију - циљ у Младеновцу

 

Општина Младеновац била je домаћин завршног дела 56. Међународне бициклистичке трке кроз Србију "Туризам и бициклизам - Бање Србије".

Словеначки бициклиста Матеј Мугерли победник је 56. трке "Кроз Србију" завршене, после шест етапа, 19. јуна у Младеновцу. Мугерли је славио укупним временом од 19 сати, 19 минута и 31 секунде, исред Алекса Турина из италијанске екипе Униеуро Виљер Тревијан и трећепласираног Хрвата Матије Квасине из Синерџија.

Поводом Међународне трке кроз Србију, организован је уметнички програм, а свему је претходила спортска манифестација "Дан изазова", коју су, под покровитељством општине, организовали Спортски савез Младеновца и Канцеларија за младе. Младеновачки спортски клубови промовисали су своје активности и одржали симулације тренинга на отвореном.

На манифестацији "Дан изазова" учествовале су млађе селекције женског фудбалског клуба "Младеновац", ФК "Раднички ПДМ", ФК "Јагњило", Карате клуба "Младеновац" и ББ Њ"Баскет". Њима су се придружили малишани из Предшколске установе "Јелица Обрадовић" којима је Канцеларија за младе, преко Бициклистичког савеза Србије, обезбедила донцију - три бицикла на којима ће учити вожњу. Комисија за безбедност саобраћаја на путевима градске општине Младеновац организовала је поделу заштитних бициклистичких кацига најмлађим учесницима манифестације.

– Чињеница да су се Младеновац и Селтерс бања нашли у најужем кругу организатора, међу којима су свега неколико градова и општина у Србији, велико је признање и подстицај да се Младеновац са својим потенцијалима на најбољи начин представи на спортској и туристичкој мапи Европе и Србије. Захвални смо Бициклистичком савезу Србије на указаном поверењу.Жеља свих Младеновчана је да у наредним годинама наша општина постане један од лидера здравственог туризма, а Младеновац, бања, оаза одмора, културних и спортских манифестација – рекао је Владан Глишић, председник Привременог органа градске општине Младеновац.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.