logo

Vesti

Педесет милиона за запошљавање

Педесет милиона за запошљавањеГрадски секретаријат за привреду расписао је 28. новембра конкурс за финансирање пројеката који ће подстаћи запошљавање на подручју Београда за шта је издвојено 50 милиона динара. Конкурс је отворен до 15. децембра. Право...

Педесет милиона за запошљавањеГрадски секретаријат за привреду расписао је 28. новембра конкурс за финансирање пројеката који ће подстаћи запошљавање на подручју Београда за шта је издвојено 50 милиона динара. Конкурс је отворен до 15. децембра. Право учешћа имају невладине организације, пословна удружења и други субјекти који испуњавају услове из "Упутства за подношење пријава за финансирање пројеката путем доделе средстава (гранта) ради подстизацања запошљавања на територији града Београда".

Осим запошљавања нових радника, циљ је и развој малих и средњих предузећа, повећање њихове конкурентности на тржишту и обука нових кадрова.

Конкурсом је предвиђено финансирање малих пројеката, за које ће бити издвојено од 160.000 до 800.000 динара, као и великих пројеката, вреднованих од 800.000 до 8.000.000 динара.

– На предлог Савета за запошљавање града Београда овакав конкурс први пут је расписан 2007. године и резултати су били далеко изнад наших очекивања. Уместо предвиђених 350 запослено је 690 радника, а уместо 70 основано је чак 390 нових привредних субјеката. Планирали смо да разне обуке прође 2.500, а прошло је око 5.000 људи. Због тога је одлучено да и ове године распишемо исти конкурс и за његово финансирање одвојимо 50 милиона динара – рекла је Станија Вишекруна, заменик секретара за привреду.

Она je нагласила да се малим пројектима сматрају пројекти који за циљ имају обуку кадрова за савладавање одређених пословних вештина и знања из области предузетништва, док су такозвани велики пројекти, они који подразумевају оснивање нових правних субјеката, пословних удружења, бизнис инкубатора или кластера.

Конкурсна документација може се преузети на сајту Града Београда http://www.beograd.rs/

Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.