Aktuelnosti

Besplatne ekskurzije za učenike od prvog do četvrtog razreda

Objavljeno u Aktuelnosti.

 

Za učenike mladenovačkih osnovnih škola od prvog do četvrtog razreda ekskurzije su besplatne i u potpunosti ih finansira Opština Mladenovac. Odluku o finansiranju ekskurzija za mladenovačke osnovce donela je Skupština opštine Mladenovac još 2020. godine.

„Odluku o finansiranju eksurzija učenika od prvog do četvrtog razreda doneli smo još pre dve godine, ali one nisu bile organizovane zbog poznate epidemiološke situuacije. U martu ove godine Ministarstvo prosvete je dalo preporuku da su se stekli uslovi za organizaciju đačkih ekskurzija koje su za roditelje i decu od prvog do četvrtog razreda besplatne, odnosno, sve troškove finansira opština Mladenovac, kaže predsednik Gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić koji je, zajedno sa članom Veća resorno zaduženim za obrazovanje, Dejanom Stepanovićem, ispratio na ekskurziju učenike četvrtog razreda Osnovne škole „Momčilo Živojinović“.

Sve osnovne škole na teritoriji opštine Mladenovac realizovaće ekskurzije do kraja ovog meseca, rekao je Glišić i dodao da će Opština Mladenovac nastaviti da finansira eksurzije za učenike nižih razreda osnovnih škola kao i da će nastojati da u  narednom periodu opredeli sredstva i za finansiranje đačkih ekskurzija učenika od petog do osmog razreda.

Roditelji koji su ispratili decu na jednodnevni izlet u Resavsku pećinu izrazili su zadovoljstvo odlukom opštine da finansira ekskurzije i naglasili da ovakav potez lokalne samouprave mnogo znači za njihove kućne budžete.

Izletdjaci1
Izletdjaci2
Izletdjaci3
Izletdjaci4
Izletdjaci5
Izletdjaci6
Izletdjaci7