Aktuelnosti

Mladenovac domaćin rvačkog turnira "Ljubomir Ivanović - Gedža"

Objavljeno u Aktuelnosti.

 

Međunarodni memorijalni rvački turnir „Ljubomir Ivanović Gedža” održaće se u subotu, 13. avgusta, u Mladenovcu.

Ovo će biti 35. izdanje prestižnog turnira u grčko-rimskom stilu koji će okupiti 106 rvača iz devet zemalja. Eliminacione borbe počinju u 11 sati, a finala su na programu od 18 časova. Takmičenje se održava u mladenovačkoj sportskoj hali koja nosi Gedžino ime. Ulaz u dvoranu za sve posetioce i ljubitelje rvanja biće besplatan.

O značaju ovog turnira na konferenciji za novinare u Mladenovcu govorio je, između ostalih, član Gradskog veća Grada Beograda Goran Spasojević, koji je i predsednik Organizacionog odbora. Spasojević je tom prilikom istakao da s ponosom može da se kaže da je Mladenovac centar rvanja.

"Ovaj sport zauzima značajno mesto u Mladenovcu, a biti domaćin ovako značajnom međunarodnom turniru jeste pokazatelj da je Mladenovac spreman za organizaciju značajnih sportskih manifestacija. Veliko nam je zadovoljstvo što ovim turnirom vraćamo sjaj rvanju, a sve u čast velikanu ovog sporta Ljubomiru Ivanoviću Gedži", istakao je Spasojević i najavio da će u narednom periodu biti učinjeni svi neophodni napori kako bi Gedžin memorijal prerastao u rejting turnir koji će okupljati preko 500 takmičara iz više od 80 zemalja.

Generalni sekretar Rvačkog saveza Srbije Milan Jelić naglasio je da ovaj turnir iz godine u godinu podiže organizacioni nivo, ali i postiže sve veću zainteresovanost, kako učesnika tako i publike.

"Ovo je odlična prilika da se napravi presek stanja u našoj reprezentaciji pred finalni ciklus priprema za Svetsko prvenstvo. Naši reprezentativci su u punoj formi, očekujemo fantastične borbe i izvanredne rezultate naše reprezentacije", rekao je Jelić.

Predsednik Rvačkog kluba „Ljubomir Ivanović Gedža” Aleksandar Pitulić, koji je jedan od organizatora turnira, pozvao je publiku da u što većem broju u subotu poseti hovu sportsku manifestaciju. Kako je rekao, posetioci će, osim kvalitetnih borbi, uživati i u zanimljivom pratećem programu.

"Obezbedili smo brojne nagrade za najmlađe gledaoce. Delićemo bicikle, laptopove, lopte, sportsku opremu, a sve u cilju dalje popularizacije rvanja među najmlađom populacijom. Takođe, posebno mi je zadovoljstvo što su promoteri ovogodišnjeg Gedžinog memorijala proslavljeni bokser Mirko Puzović i naš zlatni olimpijac Davor Štefanek", rekao je Pitulić.

Ljubomir Ivanović Gedža ostavio je neizbrisiv trag kao trener, jer su pod njegovim vođstvom naši rvači na olimpijskim igrama, svetskim i evropskim prvenstvima osvojili čak 55 medalja.

Naši rvači odmeriće snage s jakom konkurencijom iz Finske, Poljske, Turske, Mađarske, Hrvatske, Bugarske, Velike Britanije i Čilea i testirati spremnost tima pred Svetsko prvenstvo koje se održava u Beogradu od 10. do 18. septembra.