Aktuelnosti

Delegacija iz Mladenovca u poseti prijateljskoj opštini Pale u Republici Srpskoj

Objavljeno u Aktuelnosti.

Na poziv bratske opštine Pale iz Republike Srpske, delegacija iz Mladenovca bila je gost Pala povodom Dana ove opštine i krsne slave, Velike Gospojine.

Delegacija iz Mladenovca prisustvovala je svečanoj akademiji na kojoj su rezimirani rezultati u prethodnoj godini i uručena priznanja zaslužnim kolektivima i pojedincima kao i liturgiji u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice i svečanoj litiji koja je prošla ulicama Pala. Ovom prilikom, delgacija iz Mladenovca položila je venac na centralno spomen-obeležje poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Obeležavanju slave Opštine Pale prisustvovao je i predsednik Vlade Republike Srpske, Radovan Višković koji je najavio investicije od nekoliko desetina miliona KM na području ove opštine. Višković je, čestitajući Dan i krsnu slavu Pala – Veliku Gospojinu načelniku opštine Bošku Jugoviću, opštinskom rukovodstvu i svim građanima, istakao da su Pale od centra iz kojeg se vojevalo, branila i stvarala Repriblika Srpska, postale poželjan studentski grad u koji se dolazi.

Opštine Mladenovac i Pale 2. avgusta ove godine potpisale su protokol o saradnji koji podrazumeva jačanje saradnje, pre svega u oblasti kulture i obrazovanja. Prilikom posete Palama uspostavljeni su kontakti i pokrenute inicijative o saradnji u drugim oblastima u kojima ima potencijala za ostvarivanje i unapređenje saradnje.
Pale1
Pale2
Pale3
Pale4
Pale5