Aktuelnosti

Poljoprivrednici upoznati sa mogućnostima IPARD programa

Objavljeno u Aktuelnosti.

U Svečanoj sali „dr Elsi Inglis“ održana je informativna radionica organizovana sa ciljem upoznavanja poljoprivrednika sa detaljima prvog javnog poziva u okviru Mere 1 – Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava koji je otvoren do 24. maja.

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i IPARD agencije informisali su poljoprivrednike o mogućnostima finansiranja kroz IPARD program, koji obuhvata podršku za izgradnju i opremanje objekata u primarnoj proizvodnji, kao i podizanje proizvodnih zasada vića i matičnih zasada voća i grožđa.

Radionici je prisustvovao veliki broj poljoprivrednih proizvođača sa teritorije opštine Mladenovac koji su iskoristili priliku da se detaljnije upoznaju sa uslovima koje ovaj program nudi.

Sektori koji mogu koristiti ove podsticaje uključuju mlekarstvo, proizvodnju mesa, voćarstvo, povrtarstvo, proizvodnju žitarica i industrijskog bilja, vinogradarstvo, proizvodnju jaja i ribarstvo.

Radionicu su organizovali Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Beograd i Gradska opština Mladenovac.

Ipard1
Ipard2
Ipard3
Ipard4
Ipard5