Aktuelnosti

Одржана Светосавска академија

Objavljeno u Aktuelnosti.

altУочи Савиндана, одржана је Светосавска академија на којој су најуспешнијим ученицима уручене награде за остварене изузетне резултате на републичким и међународним такмичењима у претходној школској години.
Академија је почела извођењем химне Светом Сави, након чега су присутни имали прилику да уживају у богатом културно уметничком програму који је ове године припремила Техничка школа у Младеновцу.
Гости Светосавске академије, поред запослених у образовним установама, ученика и сарадника, били су и представници младеновачке братске општине Горња Радгона у Словенији.
У име градске општине Младеновац, школску славу Светог Саву, ученицима и просветним радницима, честитао је председник општине Владан Глишић. Честитке је упутио и свим добитницима Светосавских награда на постигнутим успесима и резултатима.

â€žУ протеклом периоду наша општина је урадила доста на уређењу школа и унапређењу услова рада ученика и наставника, али ту нећемо стати, већ настављамо и даље да улажемо у наше школе. Од ове године градска општина Младеновац ће финансирати ескурзије ученика основних школа од првог до четвртог разреда. На овај празник се подсећамо на вредности које је пре осам векова на овим просторима утемељио наш Свети Сава, а којих треба чврсто да се држимо. Он нас је научио шта значи љубити ближњег свог, мирење међу браћом, шта су част и достојанство, а пре свега, да је знање највећа човекова врлина. Наша је обавеза да то знање градимо и да, из дана у дан, улажемо све више у њега, да се стално прилагођавамо захтевима модерног доба, али не само да би били бољи и способнији, већ да би чували своју културу и свој национални идентитет.“, рекао је Владан Глишић, председник градске општине Младеновац.

Глишић је додао да учитељи, наставници и професори данас раде најважнији посао у Србији и да је њихова одговорност и обавеза већа него икада, јер прате децу на путу током којег постају људи, а она осећају сав терет и последице времена у којем живимо.

„На вама просветним радницима и нама родитељима је да им помогнемо да што лакше одрасту и постану људи које ће стечена знања водити кроз живот. Малим, али упорним корацима можемо заједно да учинимо много и оправдамо просветитељске напоре Светог Саве, Доситеја, Вука Караџића и свих људи који су, градећи наше школе, имали визију да Србија постане земља знања по чему ће је препознавати и ценити. Још једном вам честитам школску славу и желим вам пуно успеха у даљем школовању и раду“, закључио је председник градске општине Младеновац.

 

altaltalt