Aktuelnosti

Glišić sa predstavnicima domova za smeštaj starijih lica

Objavljeno u Aktuelnosti.

alt

Po nalogu Gradskog štaba za vanredne situacije, a u cilju implementacije mera prevencije koje se sprovode na sprečavanju širenja virusa Kovid -19, komandant Štaba za vanredne situacije gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić održao je sastanak sa predstavnicima mladenovačkih domova za smeštaj odraslih i starijih osoba. Sastanku je prisustvovao direktor Gerontološkog centra Mladenovac, Milovan Stojić sa svojom saradnicom  dr Zoranom Popovski, vlasnik Doma za stare osobe „Lug“, Vladan Čokić, vlasnik Doma za smeštaj i negu odraslih i starijih „Sveti Nikola“, Dragan Urošević, kao i član opštinskog Štaba za vanredne situacije, dr Dušica Milovanović, direktorka mladenovačkog Doma zdravlja.

Tema sastanka bila je zbrinjavanje korisnika domova za starija lica u slučaju sumnje na pojavu virusa. Dogovoreno je da u slučaju pojave siptoma koji ukazuju na moguće postojanje virusa kod korisnika ovih ustanova, ekipe Doma zdravlja Mladenovac izađu na teren i pregledaju pacijente.
Komandant Štaba za vanredne situacije tražio je od predstavika domova za starija lica informaciju o kapacitetima medicinskog osoblja, odnosno, da li njihove ustanove imaju na raspolaganju lekara 24 sata.

Takođe, dogovoreno je da Štab za vanredne situacije oraganizuje dezinfekciju prilaza domovima za stare, kao i dezinfekciju dvorišta i staza u okviru ovih objekata, dok će ekipe JKP „Mladenovac“ večeras uraditi dezinfekciju ulica i trotoara u blizini Gerontološkog centra i druga dva doma za stare.

Glišić je takođe pozvao sve predstavnike domova za stare da dostave potrebe koje se odnose na zaštitnu opremu kako bi korisnici i zaposleni bili adekvatno zaštićeni.

altalt