Aktuelnosti

Produžene "Gradska 4" i linije ka Duboni

Objavljeno u Aktuelnosti.

alt

Predsednik Gradske opštine Mladenovac Vladan Glišić i pomoćnik predsednika, Stefan Ivanović, zajedno sa direktorom PO "Lasta"M ladenovac, Ivanom Krtenićem, prisustvovali su promotivnoj vožnji do novopostavljenih autobuskih stajališta i novih okretnica u Selo Mladenovcu i Duboni.

Gradska linija 4, koja saobraća kroz Selo Mladenovac, produžena je do Kožare, dok je u Duboni postavljeno novo autobusko stajalište koje je od centra sela udaljeno jedan kilometar.

Registrovanjem ovih autobuskih stajališta rešen je decenijski problem građana u ovim mesnim zajednicama.

Veliko je zadovoljstvo građana koji žive u gornjem kraju Selo Mladenovca i koji su decenijama išli i po nekoliko kilometara peške, do prve stanice. Javni prevoz na teritoriji gradske opštine Mladenovac u nadležnosti je Sekretarijata za javni prevoz grada Beograda. Uspeli smo da na inicijativu građana Selo Mladenovca i zahvaljujući prevozniku Lasta obezbedimo tehničke uslove za okretnicu i da dobijemo dozvolu za stajališta. Kroz Mladenovac prolazi dosta puteva državnog karakera, a jedan od njih je i ovaj u Duboni, koji je u nadležnosti Puteva Srbije. Izmenom Statuta grada Beograda deo je preuzeo grad Beograd, a uz saglasnost gradonačelnika, gradskoj opštini Mladenovac od 1. januara ove godine omogućeno je da uređuje ovaj prostor. Mi smo već pokrenuli projekat izgradnje pešačke staze, uz državni put, od ulaska u Dubonu. Pešačke staze će biti izgrađene i u Selo Mladenovcu, u Rajkovcu od groblja do crkve, Seltersu, a od jeseni, takođe uz državni put, i po drugim selima naše opštine”, istakao je Glišić.

Ivan Krtenić, direktor PO Lasta Mladenovac, rekao je da je zahtev meštana ove dve mesne zajednice za registrovanje stajališta u potpunosti opravdan čime je građanima sada omogućen bolji prevoz.

Dugotrajni posao i sistemski rad sa gradskom opštinom Mladenovac, na čelu sa predsednikom, doveo je do rezultata da ustanovimo ova dva nova stajališta, uz saglasnost Sekretarijata za javni prevoz bez koga ovo nebi moglo da postoji, rekao je Krtenić.

alt alt