Aktuelnosti

Одржана манифестација "Рабровачко прело"

Objavljeno u Aktuelnosti.

Prelo je otvorio Vladan Glišić, predsednik Gradske opštine Mladenovac, čestitajući domaćinima i organizatorima na uloženom trudu.

"Veliki broj gostiju i posetilaca na današnjoj priredbi znak su da je negovanje kulturnog nasleđa našeg naroda u izazovima savremenog života, tema koja budi interesovanje svih nas i želju da se sačuvaju naše kulturne i nacionalne vrednosti.

Ovogodišnja manifestacija je, kao i prethodne, organizovana zajedničkim naporom meštana Rabrovca i crkve, i dokaz da saradnja meštana sela, s jedne strane, i crkve, kao nosioca duhovnih vrednosti našeg naroda, s druge strane, jeste najbolji način da se predstavi sve ono vredno u našoj tradiciji. Njen cilj je da još više ojača kulturnu i turističku ponudu našeg kraja, ali i da afirmiše Rabrovac kao selo sa svim njegovim mogućnostima.

Opština Mladenovac vodi računa da se u svakom našem selu ulaže i u razvoj kulturnih i turističkih potencijala, kako bi se pospešio njihov celokupni razvoj. Zato želimo da podstaknemo meštane sela da se još više uključe u organizaciju ovakvih manifestacija.

Još jednom čestitam organizatorima na ideji i želji da se sačuva ovaj deo srpske tradicije i narodnog stvaralaštva. Sa željom da se na "Rabrovačkom prelu" vidimo i ubuduće u još većem broju"€œ, rekao je Glišić.

U programu su ove godine nastupili kulturno - umetnička društva "Ljubomir Ivanović-Gedža" iz Kovačevca, "Vojvoda Janko Katić" iz Mladenovca i "Prelo" iz Rabrovca, a izlagači su na štandovima predstavili narodne rukotvorine.

Rabrovackoprelo3
Rabrovackoprelo4
Rabrovackoprelo5