Aktuelnosti

Za bezbedniji saobraćaj - uređena zona osnovne škole "Momčilo Živojinović"

Objavljeno u Aktuelnosti.

 

Na inicijativu Komisije za bezbednost saobraćaja Gradske opštine Mladenovac Sekretarijat za saobarćaj Grada Beograda uradio je novi projekat zone Osnovne škole „Momčilo Živojinović“. Takođe, realizovana je i jedna od prvih inicijativa građna prijavljenih putem elektronskog servisa „Stop kritikovanju, daj predlog“ koja se odnosila na povećanje bezbednosti saobraćaja u Kosovskoj ulici.

„Drago mi je da kraj 2020. godine obeležavamo radovima koji će doprineti bezbednosti dece u saobraćaju. Pre desetak dana smo postavili merač brzine u blizini OŠ „Sveti Sava“ u Selo Mladenovcu, a danas obilazimo radove na uređenju zone osnovne škole „Momčilo Živojinović“. Zona škole je sada drugačije definisana i u nju su uvršteni putevi kojima se deca kreću, ne samo u neposrednoj blizini škole, već u značajno širem radijusu. Takođe, veliki broj građana nam je putem elektronskog servisa „Stop kritikovanju, daj predlog“ ukazao na problem nebezbednog saobraćaja u Kosovskoj ulici. U skladu sa tim, pokrenuli smo inicijativu, a Sekretarijat za saobraćaj je prepoznao važnost rešavanja ovog problema. Saobraćaj u ovoj ulici je sada regulisan na takav način da je na prvo mesto stavljena bezbednost pešaka, naročito đaka koji ovom ulicom putuju do škole. Pored ove, projektom su obuhvaćene i ulice Vojvode Putnika, Crkvena i Kralja Aleksandra Obrenovića koje se nalaze u zoni naše najveće osnovne škole.

„Iskoristio bih priliku da još jednom pozovem građane koji uoče neki saobraćajni problem da isti prijave putem elektronskog servisa „Stop kritikovanju, daj predlog“ i na taj način utiču na poboljšanje bezbednosti u saobraćaju u našoj opštini,“, rekao je Stefan Ivanović, član Komisije za bezbednost saobraćaja na putevima Gradske opštine Mladenovac.

ELEKTRONSKI UPITNIK: https://docs.google.com/.../1FAIpQLSeUeWVVEty.../viewform...

Lezecimomcilo1
Lezecimomcilo2
Lezecimomcilo3
Lezecimomcilo4
Lezecimomcilo5
Lezecimomcilo6
Lezecimomcilo7