Aktuelnosti

Prijem za romska udruženja povodom Međunarodnog dana Roma

Objavljeno u Aktuelnosti.

 Povodom 8. aprila, Međunarodnog dana Roma, članica Veća za socijalna pitanja, nacionalne manjine, unapređenje i zaštitu ljudskih i manjinskih prava, Suzana Vasić, upriličila je prijem za predstavanike romskih udruženja sa teritorije opštine Mladenovac.

Prijemu su, pored sadašnjih udruženja koja se bave romskim pitanjima, prisustvovali i osnivači prvog Društva „Rom“, osnovanog 1985. godine.
Vasićeva je u ime Gradske opštine Mladenovac i u svoje lično ime čestitala pripadnicima romske nacionalne manjine Međunarodni dan Roma i istakla da je današnji dan prilika za sumiranje ostvarenih rezultata na poboljšanju položaja Roma i Romkinja.
„Opština Mladenovac je u prethodnim godinama posebnu pažnju posvetila unapređenju položaja romske zajednice kroz aktivno uključivanje u sve društvene tokove života. Usvojili smo Lokalni akcioni plan za period od 2019 - 2021. godine, u okviru kojeg smo realizovali brojne aktivnosti iz oblasti socijalne zaštite, obrazovanja, zdravstva i zapošljavanja. Pokrenuli smo gorući problem kao što je legalizacija stambenih objekata u romskim naseljima, zatim aktivnosti na rešavanju imovinsko-pravnih odnosa, obezbeđivali školski pribor, higijenska sredstva i dr.Opština Mladenovac će i ubuduće nastaviti da vam pruža sve vrste pomoći sa ciljem obezbeđivanja kvalitetnijih uslova života u svim njegovim aspektima“, rekla je Vasićeva.
Predstavnici romskih udruženja su se zahvalili Gradskoj opštini Mladenovac i članici Veća Suzani Vasić na dosadašnjoj saradnji i na svemu što su do sada uradili na unapređenju njihovog položaja.
Druženje je nastavljeno uz prigodan koktel koji je priređen u skladu sa epidemiološkim merama.
Rominjo1
Rominjo2
Rominjo3
Rominjo4
Rominjo5