Aktuelnosti

Dan Despota Stefana, dečiji karneval, izložba, svečana akademija, koncert

Objavljeno u Aktuelnosti.

 

Liturgijom u manistiru Pavlovac i kulturno umetničkim programom u kojem će se predstaviti izvorna pevačka grupa Crnućanke iz Gornjeg Milanovca, 1. avgusta u manastiru Pavlovac u Koraćici, biće obeležen Dan Despota Stefana.

U okviru Kulturnog leta i obeležavanja Dana opštine Mladenovac, istog dana od 17 sati, u gradskom parku, biće organizovan Dečiji letnji karneval u okviru kojeg će se najmlađim Mladenovčanima predstaviti pozorišne grupe, mađioničari i animatori. Prijavljivanje učesnika je od 16 sati, a za najbolje kostime obezbeđeni su pokloni i nagrade.

Mladenovčani će 2. avgusta u 14 sati moći da prisustvuju otvaranju izložbe "Arheološko nasleđe Mladenovca od ranog srednjeg veka do ranog modernog doba" u Muzeju Mladenovca.

Dan opštine Mladenovac, dan kada je 1893. godine ukazom Kralja Aleksandra Obrenovića Mladenovac proglašen za varošicu, biće obeležen svečanom akademijom i dodelom javnih priznanja, 2. avgusta u sali bioskopa Centra za kulturu i turizam, sa početkom u 18 sati.

Povodom Dana opštine, 2. avgusta na platou ispred zgrade opštine, od 20 sati, biće organizovan muzički koncert. Mladenovčani će moći da uživaju u nastupu Petra Nisića i Igora Simića, a specijalni gost biće Ivana Peters.

Plakatidan1
Plakatidan2
Plakatidan3