Aktuelnosti

Položeni venci na Gedžin grob i spomen biste u Kovačevcu i Mladenovcu

Objavljeno u Aktuelnosti.

Dan uoči održavanja 34. Memorijalnog rvačkog turnira „Ljubomir Ivanović Gedža“, delegacije Gradske opštine Mladenovac, Sportskog saveza Mladenovca, Rvačkog kluba „ Ljubomir Ivanović Gedža“ i istoimenog KUD-a, položile su vence na grob proslavljenog asa u rodnom Kovačevcu, na biste ispred seoskog doma i sportskog Centra.

U ime Gradske opštine Mladenovac venac je položio član Veća zadužen za sport, Bogdan Vuksanović.
Podsetimo, na ovogodišnjem memorijalu eliminacione borbe počinju u 11 sati, dok je ceremonijal otvaranja i finalni deo zakazan za 18 sati. Mečevi u hali Sportskog centra „Ljubomir Ivanović Gedža odvijaće se istovremeno na dve strunjače.
Publika u Mladenovcu biće u prilici da na delu vidi najbolji srpski nacionalni tim predvođen Zugrabom Datunašvilijem, ovogodišnjim osvajačem bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju.
I pored svih nedaća prozrokovanih pandemijom korona virusa, organizatori su obezbedili učešće najboljih selekcija Rusije, Irana, Gruzije , Hrvatske, Grčke, Madjarske, Hrvatske i Grčke. Ulaz na ovu sportsku manifestaciju je slobodan.
Ovogodišnji memorijal čiji je promoter Davor Štefanek, osvajač zlatne medalje na Olimpijski m igrama u Rio de Žaneiru, biće provera za Svetsko prvenstvo koje će biti održano od 2. do 10. oktobra u Oslu.
Grob1
Grob2
Grob3
Grob4
Grob5