Aktuelnosti

Rotacije na poklon za poljoprivrednike iz Vlaške

Objavljeno u Aktuelnosti.

 

Komisija za bezbednost saobraćaja na putevima Gradske opštine Mladenovac organizovala je za poljoprivrednike iz Vlaške predavanje o značaju bezbednog ponašanja u saobraćaju prilikom upravljanja poljoprivrednim mašinama. U prijatnoj atmosferi, u Domu kulture u Vlaškoj, okupljeni meštani učestvovali su u interaktivnoj radionici koja je imala za cilj da ih podstakne da razmišljaju o posledicama neadekvatnog ponašanja u saobraćaju.

Predsednik Mesne zajednice Vlaška, Dejan Ninković, pozdravio je pristune, zahvalio im se na prisustvu i skrenuo pažnju na to da je, koliko god da su upoznati sa pravilima ponašanja u saobraćaju, uvek korisno da se podsete bitnih detalja koji ponekad mogu da  sačuvaju živote.

"Važno je da uvek, kada učestvujemo u saobraćaju, imamo na umu da naše ponašanje utiče i na ostale učesnike u saobraćaju. Jedini način da budemo bezbedni je da stalno učimo i da naučeno primenjujemo, rekao je Stefan Ivanović, član Komisije za bezbednost saobraćaja na putevima Gradske opštine Mladenovac.

“Nastojimo da kroz razne aktivnosti utičemo na svest vozača o značaju korišćenja sistema zaštite tokom vožnje. Opština Mladenovac postala je prepoznatljiva po akciji dodele autosedišta za svaku novorođenu bebu. Ovaj projekat realizujemo od 2016. godine i od tada smo roditeljima novorođenih beba u Mladenovcu poklonili blizu 3.000 autosedišta. Statistika pokazuje da je procenat upotrebe dečjih autosedišta u odnosu na 2016. godinu u našoj opštini porastao je za gotovo 40 procenata.

U cilju unapređenja bezbedosti saobraćaja na putevima, Komisija za bezbednost saobraćaja obezbedila je ove godine za vozače i pakete obavezne opreme koji sadrže prvu pomoć, trougao i svetloodbojni prsluk, bežične slušalice za bezbedno telefoniranje tokom vožnje, kacige za bicikliste, užad za vuču, protivpožarne aparete koji nisu deo obavezne opreme ali je svakako dobro imati ih u slučaju nepredviđenih situacija. Do sada smo obezbedili poligone za obuku biciklista u tri mladenovačke škole, a u narednih mesec dana ćemo pokloniti bicikle svim osnovnim školama na teritoriji opštine”, rekao je Ivanović.

Rotacijavlaska1
Rotacijavlaska2
Rotacijavlaska3
Rotacijavlaska4
Rotacijavlaska5
Rotacijavlaska6
Rotacijavlaska7
Rotacijavlaska8