Aktuelnosti

JKP "Gradska čistoća" donirala kamion za odnošenje smeća JKP "Mladenovac"

Objavljeno u Aktuelnosti.

 

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić prisustvovao je danas u Mladenovcu primopredaji kamiona za odnošenje smeća, koje je JKP „Gradska čistoća” donirala JKP „Mladenovac”.

Vesić je istakao da će kamion za odnošenja smeća biti od velike pomoći opštini Mladenovac.

- Mladenovac će sa ovom donacijom imati ukupno osam kamiona za odnošenje smeća, te sa nabavkom 500 novih kontejnera biće u prilici da pokrije teritoriju cele opštine – istakao je Vesić.

Vesić je podsetio da JKP „Gradska čistoća” do sada poklonila više od 30 kamiona opštinama u Beogradu, kao i širom Srbije.

– Poklonjali smo kamione srpskim sredinama na severu Kosova i Metohije, a poslednja donacija je bila opštini Sjenica – ukazao je zamenik gradonačelnika.

Istakao je da je JKP „Gradska čistoća” opslužuje 10 gradskih opština sa 157 velikih i 43 manja kamiona - smećara.

– Posle opsežne obnove voznog parka, stekli su se uslovi da pojedine kamione koji rade u sistemu skoro dve decenije poklonimo drugim opštinama u Beogradu, ali i širom Srbije – ukazao je Vesić i najavio za ovu godinu kupovinu novih 29 kamiona-smećara.

On je istakao da je budžet Grada Beograda za ovu godinu iznosi rekordnih 1,4 milijarde evra.

– Rast sandarda u Gradu Beograd znači povećanje standarda i za sve gradske i prigradske opštine. Kako smo upućeni jedni na druge, Beograd će nastaviti da pomaže i drugim lokalnim samoupravama, jer jedino na taj način Srbija može da napreduje – zaključio je Vesić.

Predsednik opštine Mladenovac, Vladan Glišić, rekao je da je opština dobila vrednu donaciju i zahvalio se čelnicima Grada Beograda.

Istakao je da je JKP „Gradska čistoća” i u prethodnom periodu pomagala opštini Mladenovac u prevozu recikliranog asfalta i najavio da će JKP „Mladenovac” dobiti na pozajmicu i jednu auto-čistilicu.

On je za nekoliko dana najavio i donošenje odluke o proširenju zone iznošenja smeća na mesne zajednice koje do sad nisu bile u sistemu što će, prema njegovim rečima, unaprediti tu komunalnu delatnost u opštini Mladenovac.

Direktor JKP „Gradska čistoća” Marko Popadić istakao je da je Grad Beograd poslednjih godina ulagao velika sredstva u obnovu voznog parka i mehanizacije u tom preduzeću. Sada smo došli u situaciju da možemo da pomažemo i drugim opštinama, zaključio je Popadić.

Događaju su prisustvovali direktor JKP „Parking servis” Andrija Čupković i direktor JKP „Mladenovac” Vladeta Lučić.

Smecarka1
Smecarka2
Smecarka3
Smecarka4
Smecarka5
Smecarka6