Obrazovanje

Такмичење "Да рат остане само игра"

Objavljeno u Obrazovanje.

altМладеновачка Гимназија угостила је учеснике такмичења из области историје "Да рат остане само игра". Такмичење је организовао Савез борачких организација Републике Србије у сарадњи са Центром за пословне вештине из Београда и под покровитељством Министарства за рад и запошљавање.

Ученици виших разреда свих младеновачких основних школа, Техничке школе и Гимназије такмичили су се играјући игру освајања, односно одбране територија. Ова стратешка игра аутора Горан Радомировић је комбинација шаха, игара "Не љути се човече" и "Ризика", а тема је пробој Солунског фронта.

Такмичење су отворили директор Гимназије, Александар Цветковић и члан Већа градске општине Младеновац, Дејан Степановић. Степановић се захвалио учесницима и Гимназији на организацији овог едукативног догађаја и додао да градска општина Младеновац подржава сваки облик иновативних начина у образовању, а нарочито популаризацију науке кроз игру.

За прва три места обезбеђене су медаље и пехари, а свака школа учесник добила је ову игрицу на поклон, као део дидактичких средстава за наставу. Ученици млађих разреда основних школа су се у исто време такмичили у брзини састављања слагалица са истом тематиком. Сви су награђени слагалицама и слаткишима.

altРезултати такмичења:

Прво место - Никола Голочевац 2-2 и Лука Костић 2-5, Гимназија
Друго место - Немања Живановић 8-1 и Марко Матовић 8-1, ОШ "Свети Сава"
Треће место - Никола Стаматовић 8-2 и проф. Дарко Милићевић, ОШ "Коста Ђукић"

Резултати такмичења за ниже разреде:

Прво место Зона Арсић 3-1, ОШ "Свети Сава"
Друго место Срна Арсић 4-1, ОШ "Свети Сава"
Треће место Вукашин Вулиновић 3-2, ОШ "Момчило Живојиновић"


Извор : Фејсбук страна Гимназије Младеновац

alt altalt