Obrazovanje

Уживање на "Креативној чаролији"

Objavljeno u Obrazovanje.

altОШ "Живомир Савковић" из Ковачевца учествовала је у категорији драмских представа на Фестивалу дечијег стваралаштва "Креативна чаролија" одржаном у Бањи Врујци.

ОШ "Живомир Савковић" је освојила прво место за представу "Тајна чаробне мапе" у којој су глумили ученици Марија Алексендрић, Тодор Дамњановић, Војин Степановић, Невена Бујагић, Кристина Бошковић, Драган Ђукић, Николина Ивковић, Богдан Милосављевић и Катарина Лесковац су глумили док је Милан Симић је пуштао музику.

Како се наводи у саопштењу школе из Ковачевца, само такмичење трајало је од јануара, када је требало смислити оригиналан текст под насловом "Тајна чаробне мапе".

"Прву чаробну идеју дала је једна драга особа из ОШ "Коста Ђукић", Маријана Милошевић и прича је онда лагано настајала. Неда Завишић и Силвана Лесковац су написале текст, а потом су многи учествовали у припреми представе, Рагби тим из Младеновца - позајмио дрес, наставница руског језика у ОШ "Момчило Живојиновић" позајмила руску ношњу, Љиља Бајић из Геронтолошког центра шила костиме и преправљала шта је потребно, важни чланови КУД- а "Љубомир Ивановић Геџа", Милан Митић и Драган Иванчевић, познатији као Баки, позајмили српску ношњу, дотерали сценографију, а наставница ликовне културе Јасмина Матовић била задужена такође за сценографију и шминку.

altНаставница ликовне културе Мирјана Ратковић је припремила мапу за штампу, а директорка Милијана Крстић је све финансирала и била подршка у сваком тренутку. Јадранка Живковић и Силвана Лесковац поставиле су представу и са глумцима припремале извођење. У марту је требало поставити снимак представе на YuoTube, а онда су уследили прегледи и лајкови. Уследио је пласман на даље такмичење. Од стране жирија изабрано је 6 представа, од којих је била и она која је представљала ОШ "Живомир Савковић". У мају је било такмичење у Бањи Врујци. Одлична атмосфера и сјајно расположење глумаца помогло је да представа буде одлично изведена, па је награда била обезбеђена. У поподневним часовима била је подела пехара. ОШ "Живомир Савковић" је освојила прво место и уследио је повратак у Ковачевац."