logo

Реквијем за "yuga"

Реквијем за "yuga"
"Yugо" - некадашња узданица српске аутоиндустрије, замишљен у "Застави" као лимузина економске класе која ће наћи своје место на светском тржишту за осам дана заувек силази са монтажних трака. Наиме, према речима С...

Реквијем за "yuga"

"Yugо" - некадашња узданица српске аутоиндустрије, замишљен у "Застави" као лимузина економске класе која ће наћи своје место на светском тржишту за осам дана заувек силази са монтажних трака. Наиме, према речима Слободана Глишовића, директора производње у "Монтажи" крагујевачке фабрике аутомобила, производња "yuga" се укида 20. новембра, а последњи аутомобил те марке који ће сићи са монтажних трака у "Застави" биће 794.428 по реду.


Он је подсетио да се на основу уговора потписаног између италијанског "Фиата" и државе Србије, осим "yuga", укида и производња "скале 101" и "флориде". До 20. новембра биће произведена и последња "скала", која ће бити под бројем 1.273.532 , док је пре неколико дана завршена производња "флориде" и последња је 29.950 по реду, рекао је Глишовић.


Последња "застава 10" биће 4.224 и производња тог аутомобила у Крагујевцу се такође укида, али ће се убудуће производити под старим називом "пунто".


Заједничко привредно друштво "Фиат аутомобили Србија", основано уговором "Фиата" и државе Србије, почетком 2010. у Крагујевцу ће, како је најављено, производити потпуно нов модел аутомобила. Овог месеца укида се и производња специјалних аутомобила, односно "pick up" у Сомбору, тако да ће последњи модел тог возила бити под редним бројем 108.548.

Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.