Актуелности

Реконструкција основне школе у Кораћици

Датум: . Објављено у Актуелности.

 

Градска општина Младеновац издвојила је средства за реконструкцију објекта издвојеног одељења Основне школе “Коста Ђукић“ у Кораћици. Комплетни радови биће готови до почетка школске године, рекла је директорка ове установе, Јасмина Чабрило.

„Објекат издвојеног одељења ОШ "Коста Ђукић" у Кораћици изграђен је тридесетих година прошлог века. И поред доброг изгледа, већ дуже време захтева реконструкцију да би све учионице биле безбедне за ученике. Лепа вест је да се број ученика у овом извојеном одељењу повећава и да је за нормално одржавање наставе неопходно коришћење учионица на спрату.

Проблем је међуспратна конструкција која је изграђена према стандардима времена у коме је грађена, па је под на спрату вибрирао јер су неке дрвене греде иструлиле. Општина Младеновац је у школској 2019/20. години одобрила средства за ову реконструкцију, али су радови одложени због пандемије. Прва фаза овог озбиљног захвата почела је 23. јуна и управо је завршена. Очекују се још две фазе до почетка школске године када је планирано да комплетни радови буду готови. Тада ће моћи да се користе све учионице и мала фискултурна сала за око педесеторо деце која у ову школу свакодневно долазе - предшколци и ученици ОШ "Коста Ђукић" издвојено одељење у Кораћици од првог до четвртог разреда“, рекла је Јасмина Чабрило.

Oskoracica1
Oskoracica2
Oskoracica3
Oskoracica4
Oskoracica5
Oskoracica6
Oskoracica7
Oskoracica8