Актуелности

Међународни дечији фестивал фолклора у Младеновцу

Објављено у Актуелности.

Младеновац је овог викенда био домаћин Трећег Међународног дечијег фестивала фолклора ДЕФ ФЕСТ у организацији КУД "Славко Манојловић", под покровитељством Градске општине Младеновац.На градском тргу у два дана наступило је 14 културно – уметничких друштава из Македоније, Бугарске и Србије, са око 400 учесника.


Учесницима фестивала добродошлицу је пожелео председник Градске општине Младеновац, Владан Глишић, који је и отворио ову манифестацију. Он се захвалио свим учесницима, организаторима и посетиоцима који својим присуством на овој дечијој манифестацији чувају и негују народну баштину.


„Учешће друштава из региона на фестивалима који се организују у Младеновцу од посебног је значаја са становишта упознавања са фолклорним наслеђем различитих поднебља и размене искустава. Познанаства и пријатељства која се стичу кроз дружење на овим манифестацијама, трајна су и искрена.


Свим учесницима фестивала желим да се у Младеновцу осећају као међу својима, а организатоима фестивала, члановима Културно-уметничког друштва „Славко Манојловић“ честитам на преданости, труду и креативној енергији које су уложили како би овај фестивал, по броју учесника и репертоару, надмашио претходни“, рекао је Глишић.

FestivalFolklora1
FestivalFolklora2
FestivalFolklora3
FestivalFolklora4
FestivalFolklora5