Актуелности

Министарка правде у посети општини Младеновац

Објављено у Актуелности.

Министарка правде у Влади Србије, Маја Поповић, обишла је домаћинства у општини Младеновац која су током недавних поплава претрпела највећу штету. У разговору са председником општине, Владаном Глишићем, министарка је упозната са насталим проблемима, као и активностима које су предузете на санацији последица од поплава. Истакла је да ће држава предузети све потребне мере да би се отклонила настала штета и омогућио нормалан живот становника угрожених насеља.

Влада Републике Србије обезбедила је материјална средства да се санира сваки оштећени стамбени објекат, нагласила је Поповић и позвала власике да насталу штету пријаве локалним самоуправама. Она је похвалила напоре које су службе за ванредне ситуације предузеле у настојању да размере штете не буду веће.


Председник Глишић је изјавио да је на подручју Младеновца оштећено 30 стамбених објеката, више локалних путева, као и значајне површине под усевима у сливу реке Луг. Он је истакао да су образоване општинске комисије, које су обишле месне заједнице захваћене поплавом и изразио уверење да ће, захваљујући помоћи Владе Републике Србије, у најкраћем року штета била отклоњена.

MinPravde1
MinPravde2
MinPravde3
MinPravde4
MinPravde5