Актуелности

"Космајски казан" сутра у Пружатовцу

Објављено у Актуелности.

„Са циљем да додатно оживимо село и представимо храну и пиће традиционалних рецептура космајског краја, заједно са месном заједницом Пружатовац, под покровитељством Градске општине Младеновац, у суботу, 9. септембра организујемо четврту манифестацију „Космајски казан“, рекао је на конференцији за новинаре Грегор Губеринић, директор компаније Библи.


Најавио је да ће ће ове године више од 20 произвођача изложити традиционалне српске производе као што су пекмез, компот, домаћи чварци, сир, мед, ракија, док ће се у казанима припремати пасуљ, гулаш, свадбарски купус чварци... У оквиру културно-уметничког програма наступиће Иван Милинковић, некадашњи солиста групе „Легенде“, КУД „Шумадија“ из Влашке и Светозар и Јелисавета Шутић, победници прошлогишњег Сабора фрулаша.


Председник Градске општине Младеновац, Владан Глишић, захвалио се компанији Библи и Месној заједници Пружатовац на организацији догађаја који промовише село и туристичку понуду нашег краја истакавши да је то добар пример како успешан привредник повезује мештане где кроз заједничо ангажовање доприносе промоцији традиционалних вредности.


„Наставићемо да подржавамо овакве и сличне догађаје. Циљ нам је да свако село има своју манифестацију по којој ће бити препознатљиво. Зато позивам грађане да нам дају предлоге и идеје како бисмо их заједнички реализовали“, рекао је Глишић и позвао становнике Младеновца и околних градова и општина да у суботу, од 14:00 посете „Космајски казан“ и уживају у сјајној храни и богатом културно-уметничком програму.


Манифестација „Космајски казан“ биће организована у дворишту компаније Библи. Изложба хране и пића почеће од 14 сати, а културно-уметнички прграм од 16:00 сати, након чега ће посетиоци моћи да дегустирају храну припремљену у казанима.

Kazan1
Kazan2
Kazan3
Kazan4