Актуелности

Наредна година у знаку обележавања 75 година шаха у Младеновцу

Објављено у Актуелности.

Председник Градске општине Младеновац, Владан Глишић, угостио је представнике Шаховског клуба „Лилама“ Младеновац, који наредне године обележава 75 година постојања.


Глишић је честитао управи клуба предстојећи јубилеј истичући да је реч о сјајном колективу који бележи изванредне резултате, те да ће општина наставити и даље да пружа сву неопходну помоћ овом клубу.


Истакао је да је клуб „Лилама“ покренуо школу шаха у вртићима и да се нада да ће та идеја бити проширена и у школама како би се што више деце опробало у овој игри.


У години јубилеја, Младеновац ће бити домаћин два велика такмичења у шаху - Отвореног кадетског турнира и Републичког школског такмичења, који ће окупити више од 2000 деце из целе Србије. На предлог председника општине тим поводом биће урађена монографија, која ће обухватити историјат и развој овог клуба, а чију израду ће подржати општина.


Председник Шаховског клуба „Лилама“ Драган Ђорђевић изразио је захвалност Градској општини Младеновац на изузетној сарадњи, а пре свега председнику Глишићу наводећи да препознаје потребе клуба што је, како је истакао, показао кроз несебичну подршку његовом развоју.


Поводом 75 година шаха у Младеновцу, Глишићу је уручена посебна плакета за подршку у развоју клуба, док је плакета Градској општини Младеновац уручена члану Већа задуженом за спорт Дејану Нинковићу.


Пријему су присуствовали и Никола Бајовић, члан управе клуба, Бранко Тадић, велемајстор, тренер Катедске репрезентације Србије и Ивана Пријовић, тренер подмлатка клуба.

Sahisti1
Sahisti2
Sahisti3
Sahisti4
Sahisti5